8 Temmuz 2014 Salı

BEN KURABİYE YAPTIM,KOCACIM CANAVAR ÇIKTI :)

Gönderen AygülBade zaman: Salı, Temmuz 08, 2014
Merhaba sevgili sayfa ziyaretçilerim, Blog dünyasına alışmaya çalışırken her geçen gün daha fazla keyif aldığımı hissediyorum, Yeni şeyler öğrenmek,denenmiş şeyleri kendi dünyamda uygulamak ve yepyeni dostlukları ,sizleri tanımak beni oldukça heyecanlandırıyor :) Gelelim konumuza ; birkaç sitede görmüş olduğum kurabiye canavarını sonunda bende denedim , çok tatlı ve bir o kadar da lezzetli oldu,Başta zorlanacağımı düşünmüştüm ancak düşündüğümden daha pratik ve kolaymış,Eşim eve gelene kadar ona sürpriz yapmak istedim,acele ile yaptığım için yapım aşamalarının fotoğrafını çekemedim :)Ben kurabiye canavarı yaptığımı düşünüyordum,Ancak asıl canavar eşim çıktı ve sadece 1 tanesinin tadına bakabildim :) Haydi şimdi sizde kollarınızı sıvayın malzemelerinizi hazır edin ve gerçek kurabiye canavarını keşfedin :) Malzemeler: * 2 adet yumurta * 1 su bardağı şeker * 1 su bardağı süt * 1 su bardağı sıvıyağ * 1 paket kabartma tozu * 3 yemek kaşığı kakao * 1 paket vanilya * 2 su bardağı un Üzeri için * 1 paket krem şanti * 3 çay bardağı süt * Mavi renk gıda boyası * Hindistan cevizi * Damla çikolata * 1 paket fındıklı bisküvi (ben negro bisküvi kullandım) Yapılışı Öncelikle yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.Süt ve Yağı da ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.Karıştırdığımız un ,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı da içine ekleyerek çırpıyoruz.Hamurumuzu kalıplarımıza paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 °C ayarlı fırında pişiriyoruz.20 dakika içersinde gözlerinize inanamayacağınız kadar kekiniz kabarmış oluyor zaten :) Kekleri pişirdikten sonra soğumaya bırakıyoruz ve diğer tarafta kremşantileri 3 çay bardağı sütle çırpıyoruz.Diğer bir tarafta Hindistan cevizimizin içine mavi gıda boyası ve birazda süt ekleyerek masmavi bir kıvama getiriyoruz.Soğuyan keklerimizi hazırlamış olduğumuz krem şanti içerisine batırıp ardından mavi Hindistan cevizimize buluyoruz.Ben gözleri için şeker hamuru ve damla çikolata kullandım.Daha sonra kekimizin ortasına bıçak ile bisküvi girecek kadar bir çizik atarak bisküvilerimizi ağız olarak yerleştiriyoruz.Ve afiyet olsunnnn :) Şimdi sıra şımarmakta :)

0 yorum:

Yorum Gönder

 

PEMBEANNEM Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei