Yepyeni pasta kurabiye görselleri ile tekrardan merhaba
Kayınvalidemin doğum günü vesilesi ile şeker gibi hamurlar ile artık bende tanıştım,Yaptıkça yapasım geliyor,yedikçe yiyesim geliyor Tarifsiz Mutluluklarımın ve birbirinden sevimli kurabiyelerimin görselleri aşağıdaki gibidir :)
Çalışan bir ev hanımı olmam nedeni ile ve vaktim de kısıtlı olması nedeni ile pastam için hazır pastaban kullandım.Evde kendi yapmış olduğum vişne suyu ile pastabanı ıslatıp muzlu puding ve üzerine muz , çilek, fındık ve parça çikolataları ekleyerek
özgürce süsledim Buzdolabında bekletme şansım olmadı ancak en az 1 SAAT beklettiğimiz de tadı gerçekten çok daha lezzetli oluyor,Gelelim Şeker hamurlu kurabiyelerime onlar benim canım canım :) görüldüğü kadar kolay değilmiş süslemesi ,tek
tek zaman ayırıp ilgi gerektiyormuş ama bir başlayınca inanın zaten her birini minik bir bebek gibi severek süslüyorsunuz Basit kurabiyemin tarifini aşağıda veriyorum;süslemesi ise tamamen size ait :)
Sade Kurabie Malzemeleri:
* 1 paket oda sıcaklığında eritilmiş margarin
* 1 yumurta
* 4 çay bardağı toz şeker
* 1 çay bardağı zeytinyağ
* 1 paket vanilya
* Aldığı kadar un
* 1 paket kabartma tozu
Sade Kurabiye Yapılışı:
Geniş bir kaba öncelikle margarin, zeytinyağ, şeker ve yumurtayı koyuyoruz ve karıştırmaya başlıyoruz daha sonra un vanilya ve kabartma tozunuda ekliyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettikten sonra 2-3 dakika kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra hamurdan parçalar koparıp şekil veriyoruz ve yağlamış olduğumuz tepsiye diziyoruz. Önceden 175 derece ayarlanmış fırında 24-28 dakika kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra da dilediğimiz gibi şeker hamuru süslemesine geçebiliriz :)
Afiyet bal şeker olsun :)
11 Temmuz 2014 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder